Den kristdemokratiska fejkbloggen

Att det skulle vara en blogg på riktigt som "kristdemokraten Inger Johansson" har satt upp går faktiskt att få för sig. Nu är det med allra största sannolikhet fejk och skoj av alltihop, något som Emanuel Karlsten kommenterar och även ser en hel del bekymmer med.

Dels är det ett stort bekymmer för kristdemokraterna och alla kristna att en blogg av det här slaget inte rakt av bara kan avfärdas som fejk. Jag kan ärligt säga att jag inte hade kunnat avgöra det hur enkelt som helst på egen hand.

Det andra stora problemet som Emanuel ser är det faktum att den är så välgjord:

"Bloggen är en
lika effektiv som hemsk illustration över hur sociala medier både kan
vara en tillgång och ett hot. Hur du kan nå ut snabbt med ett budskap,
eller hur dina fiender kan kapa ditt varumärke och smutsa ner det."

Vi har redan sett ett antal traditionella bloggar och mikrobloggar som har skojat till det med kända personer på ett mer eller mindre trovärdigt sätt. Att avslöja den här typen av försök att dupera, lura eller skoja till det kan bli ett större problem och något som vi säkerligen kommer att se fler försök med.

Om det då sker utan att spetsa till det så in i norden som på den nu aktuella bloggen av den tokiga "Inger Johansson" så är jag inte så säker på att det avslöjas lika enkelt med konsekvenser som är svårare att överblicka.

Å andra sidan så har vi redan riksdagsledamöter som socialdemokraten Monica Green som bloggar på ett vis som man emellanåt mycket väl kan få för sig inte kan vara på riktigt.

Uppdatering:

Deepedition spekulerar, efter det senaste inlägget från "Inger", om att det handlar om en blogg som grundar sig i rent hat mot kristna. Onekligen är det i alla fall ingen ödmjuk livsinställning som visas upp.

Andra bloggar om , , , , Intressant.se