Bloggportalen vet inte om deras topplistor stämmer

Vi har några olika sajter att använda för att se vilka bloggar som på olika sätt, i det korta och det långa perspektivet, är populära. Det handlar om mest lästa, mest länkade, mest valda som favoriter och säkert någon mer faktor. De främsta är Knuff, Twingly och Bloggportalen.

Även om jag tidigare har haft synpunkter över vad som räknas in hos Knuff i relation till Twingly så är det egentligen inte något större problem. Däremot har Bloggportalen av någon anledning problem att hantera alla länkar till min blogg.

Att det skulle handla enbart om min blogg går dock inte att konstatera. Det enda som går att säga från Bloggportalen är att det handlar om prestanda problem och att deras spindel inte hinner ut till alla bloggar i tid.

Min blogg ligger med andra ord alltid längst bort ifrån Bloggportalens spindelhuvud och spindeln lyckas bara fånga mina besökssiffror men inte några inlänkar.

Jag har svårt att tro på denna förklaring. Men om det skulle stämma, vilket vi får utgå ifrån då det tydligen inte finns något annat fel i mitt fall, så måste vi även utgå ifrån att inte någon av alla de listor över mest länkade bloggar, på riksplanet eller lokalt, stämmer överens med verkligheten.

Min personliga tolkning är därför att Bloggportalen idag inte kan stå för riktigheten i sina egna topplistor över mest länkade bloggar. I alla fall inte att döma av de svar jag fått.

Andra bloggar om , , , , , ,
Intressant.se