Vanligt folk hade gjort det bättre än Wanja

Efter ett antal dagar med undanflykter om att ha blivit förd bakom ljuset och andra förklaringar så är det rimligtvis dags för Wanja Lundby-Wedin att ta konsekvenserna av den brist påkontroll och kritiskt tänkande som hon har visat upp.

Hon är inte ensam i AMF:s styrelse att ha visat prov på en genant godtrogenhet, tvärtom, men det är hon som är LO:s ordförande och högste representant för alla de fackförbund som ligger under hennes paraply.

Om det handlar om godtrogenhet, dålig fokusering eller ren och skär nonchalans är svårt att bedöma. Men jag kan garantera en sak:

Vilken normalbegåvad samhällsmedborgare som helst i det här landet hade varit mer noggrann och kritisk till de förslag som Wanja Lundby-Wedin och en rad andra styrelsemedlemmar uppenbarligen har godkänt utan att ha gjort någon form av tillfredsställande analys.

Att en person med stor erfarenhet från ledande befattningar och från styrelsearbete i en lång rad bolag nu säger att hon inte borde ha nöjt sig utan att själv ha sett förslaget till avtal höjer inte bara tvivel över vad som har skett i AMF utan även över alla de andra uppdrag som hon besitter. Och det har skett helt emot det som hon själv har försökt att motarbeta under många år.

Mycket snack och ingen konsekvens i Wanjas verkstad.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , Intressant.se