När kommer inlänkar från mikrobloggar att räknas hos Twingly och Knuff?

Det finns alldeles förträffliga tjänster som Knuff och Twingly där vi serveras information om vilka blogginlägg som länkar till varandra och till aktuella nyhetsartiklar i media. Vi får även veta vilka bloggar som på olika sätt är framgångsrika exempelvis genom många inlänkar som kommer till olika inlägg och ifrån olika bloggar.

I takt med en mer framträdande roll för mikrobloggar så håller dessa på att i mångt och mycket bli den snabba vägen att tipsa om en läsvärd nyhetsartikel eller ett läsvärt blogginlägg utan att länken längre ingår i ett blogginlägg på 1274 tecken.

Tänk så många länkningar som sker på Twitter, Bloggy, Jaiku, Facebook, Friendfeed och en rad liknande tjänster! Det är direkt information till sina mikrobloggande followers som är snabb och effektiv och som säkerligen ger mig hälften av alla länktips som jag idag väljer att klicka mig vidare till.

Twitter-hashclouds 

Den allt mer relevanta frågan blir när Twingly, Knuff eller någon av deras kollegor börjar att ta hänsyn även till dessa länkningar när de presenterar sina olika statistiska listningar?

Jag är ganska övetygad om att det skulle göra en viss skillnad i hur det ser ut idag och att det i många fall skulle snabba på inträdet på mikrobloggens förlovade mark för ett stort antal av de som fortfarande är skeptiska.

Sedan kan man kanske till viss del se en skillnad i relevans mellan en länk från en mikroblogg och en länk från en traditionell blogg, men det är likt förbannat en uppmaning från någon att "här finns det något intressant att läsa, följ min länk".

Jag inser att det inte är helt enkelt att sortera isär dessa länkars relevans, med tanke på att många inklusive mig själv, har kopplat samman sina olika tjänster till en långa kedja där ett blogginlägg får en länkt på på Twitter, Friendfeed, Jaiku och Bloggy med automatik. Men större problem måste ha sett sin lösning.

Så vad tror Knuff-Johan och gänget bakom Twingly om detta? När tar någon av er nästa steg i utvecklingen och integrationen mellan traditionella bloggar och mikrobloggar? 

Uppdatering 1:

Jonas Lejon, hjärnan bakom Bloggy, var snabb med att svara att Bloggy snart kommer att visa vilka bloggar som länkat till ett visst inlägg.

Uppdatering 2:

Diskussionen om min fråga fortsätter på Bloggy där Anton Johansson på Twingly har kommenterat:

>>Vi diskuterar sånt här hela tiden på Twingly. Ett första steg var
förstås att lansera vårt mikrobloggsök, vad nästa steg blir vet jag
inte. Men att koppla ihop mikrobloggsfären med bloggosfären är en klart
intressant sak och något vi kommer kika vidare på.<<

Han hänvisar även till en aktuell artikel i ämnet på TechCrunchAre blogs losing their  autority to the statusphere.

Reblog this post [with Zemanta]