Liverpool och Zlatan i toppform

Jag hade nog gett upp Liverpools chanser att kunna matcha Man United i Premier League. Men efter Uniteds överraskande förlust igår och den storform som Liverpool visar upp så kanske det ändå inte är omöjligt. 4-1 ett mot just United följdes idag upp med 5-0 mot seriefemman Aston Villa.

Åtta omgångar kvar och alla som är med och slåss om ligasegern är också kvar i Champions League och Liverpools kvarvarande matcher ser i alla fall på pappret enklare ut än Uniteds som bland annat har kvar att möta Arsenal och lokalkonkurrenten City.

Jag tror att de flesta Liverpool-fans, om de tvingas välja, hellre ser en seger i Premier Leauge än en ny triumf i Champions League.

En som kommer att vara extremt saknad på lördag mot Portugal är Zlatan. Ytterligare två mål idag och ny ledare i skytteligan med 19 gjorda mål. Det innebär att han har tangerat sitt eget målrekord från Ajax säsongen 2004/05 och att han med nio serie A-matcher kvar har ett lysande läge att ta en historisk seger i skytteligan och göra det som ingen annan svensk än Gunnar Nordahl har gjort.

När jag skriver om Zlatans målproduktion så brukar han av någon anledning inte göra mål på ett bra tag. Så jag vet inte om jag egentligen skulle låta bli att skriva något.

Det som är ett bekymmer för Zlatan Ibrahimovic är givetvis att han gör för få mål i landslaget och i Champions League. Varför det är så kan säkert diskuteras i oändlighet. I landslaget beror det på en allt för dålig omgivning och i FC Inter tror jag att det beror på att laget spelar annorlunda internationellt och att deras framgångsrika spel i serie A inte passar lika bra där.

Jag tror att han kommer att röra på sig efter den här säsongen och att det blir till Spanien där det spelas en annan typ av fotboll som kan gynna och få honom att lyckas även internationellt.

Reblog this post [with Zemanta]