Isobel förmedlar ett budskap av verklighet

Internet hjälper väl ingen att tänka eller kommunicera. Där finns ju bara skvaller och trams.
Och det är där skiljelinjen går. Mellan oss som genom tekniken fungerar
på ett fundamentalt nytt sätt som människor, och dem som inte tagit det
steget.

Det är inte jag som har kommit på ovanstående inledande meningar, det är en del av den krönika som Isobel Hadley-Kamptz publicerar idag på Expressen, men det är på pricken en beskrivning av problematiken i den debatt om integritet som rullar på i oförminskad styrka.

Frågan är kanske till en viss del en generationsfråga men det är i mycket högre grad en vattendelare mellan den nya digitala klassen i samhället och den gamla analoga klassen som med alla medel försöker att i statlig regi skruva åt tumskruvarna på människorna som använder de nya möjligheter som finns för att leva ett friare och bättre liv.

Isobel Hadley-Kamptz fortsätter att vara en modig skribent som inte bryr sig om vad vare sig journalistkollegor eller andra har för åsikter. Hon ger även en skopa kritik till DN och deras försök att bryta ner FRA-motståndet i något så trivialt som en marknadsföringskampanj.

Hon är helt enkelt för det allra mest en briljant förmedlare av ett budskap som beskriver verkligheten på ett fantastiskt bra sätt utan att för den sakens skull ägna sig åt, eller ens snudda vid, att vara populistisk.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , Intressant.se