Inrökt syn på förändringar i Facebook

I min värld är det unga människor som har koll på sociala medier och ny teknologi. De surfar med galans runt och tar till sig alla nyheter utan minsta tvekan.

Uppenbarligen har jag haft kapitalt fel, i alla fall att döma av reaktionerna när Facebook har moderniserat sig den senaste veckan.

Jag tror inte att det tog mer än ett dygn efter denna förändring innan jag blev inbjuden till gruppen Vi som vill har tillbaka den gamla Facebook.

Hur man så snabbt kan döma ut en förändring är svårt att begripa och min första fördomsfulla tanke var att det handlade om en grupp med en samling något äldre Facebook-användare som precis har blivit vän med vad Facebook handlar om och därför hatar att det då kommer en förändring.

Men det är inte så det verkar vara, vare sig bland mina Facebook-kontakter eller rent allmänt. Istället är det unga människor som borde ingå i den där gruppen användare som bara suger åt sig förändringar.

Jag säger inte att alla förändringar är bra, säkert inte heller allt som Facebook nu har justerat, men att inte vara mer öppen för förändringar än vad vi nu ser och istället skrika ut att det var bättre förr känns ganska märkligt.

Personligen tycker jag att Facebooks förändringar har varit välgörande och gjort tjänsten renare och mer överskådlig än tidigare.

Uppdatering:

Gå gärna med i den nystartade Facebook-gruppen Vi som tycker att nya Facebook är kanon! med programförklaringen "För alla oss som inte stänger in oss, rädda för förändringar, och tror att allt var bättre förr".

Se detta som en symbol att inte vara så nedrans rädda för förändringar i allmänhet och inte bara sparka bakut för att det sker en förändring.

Reblog this post [with Zemanta]