En tidsfråga innan Wanja Lundby-Wedin tvingas avgå

Det som från början har varit ett fokus på de som har erhållit bonusar av olika slag har nu, med rätta, så sakteliga flyttat över till de som varit med om att ta besluten. Och i det läget så börjar det se allt mer pyrt ut för LOs ordförande Wanja Lundby-Wedin.

Vi har vetat om att hon sitter med i AMFs styrelse och därmed har varit delaktig i det bolagets beslut. Nu vet vi även att hon sitter i styrelsen för AFA Försäkring och även där har bidragit till beslut om pensionsavtal på stora belopp.

Jag lägger inte någon värdering i de olika summor som nu diskuteras, men precis som jag skrev redan i lördags så hamnar Wanja Lundby-Wedin nu i en diskussion som inte bara består av kronor, etik och moral även har ett starkt ideologiskt tryck på sig att försvara och förklara.

Jag tror att det första offret i den debatt som nu pågår, ironiskt nog, kommer att bli LOs ordförande Wanja Lundby-Wedin. Hon kommer inte att bli det för att hon rent praktiskt har tagit ett mer vidlyftigt beslut än någon av sina kollegor i de olika styrelserna.

Hon kommer inte att få avgå för att hon är kvinna, eller någon annan tramsig förklaring, utan hon kommer att få göra det för att hon, precis som sin företrädare Stig Malm, först har haft en extremt hård ton i debatten för att sedan ertappas med fingrarna i syltburken.

Reblog this post [with Zemanta]