Dagen.se börjar länka till sina konkurrenter

Precis när landets olika tidningar mer eller mindre har kommit så långt att de återkopplar till blogginlägg som relaterar till deras artiklar så tar Dagen.se det till ytterligare en dimension.

Man börjar att länka till sina konkurrenters/kollegors läsvärda artiklar i samma ämne på det vis som är en av hörnstenarna i bloggarnas sätt att skriva där länkar både till andra bloggar och till olika medier är vardag sedan ett bra tag tillbaka.

Emanuel Karlsten sammanfattar det hela:

>>Vi kommer aldrig att kunna ha den bästa bevakningen
på allt, men vi vill se till att läsaren får den. Så i samband med artikeln
erbjuder vi länkar till andra mediers bevakning av samma ämne […] Vi är trygga i att vi är Sverigebäst när det gäller
bevakningen av kyrka och religion. Man får gärna besöka andra tidningar för att
få det bekräftat. Och skulle det vara så att vi missat någon del så har läsaren
bara att vinna på att vi länkar till den som har täckt den. […] Det handlar om att göra det så enkelt för läsarna
som möjligt. Nöjda läsare innebär läsare som kommer åter ofta.<<

Dagen-newsmatcher

Det är modigt och framsynt av Dagen och det ska bli enormt intressant att se hur de lite större drakarna kommer att agera och reagera på detta.

Det som sker är att Dagen.se mycket väl kan dra till sig betydligt fler läsare som, via deras egna artiklar, får en god sammanfattning även över var man hitter ett mervärde i form av andra mediers syn på saken.

Idag är en mycket bra väg för att få en sammanfattning kring vad både media och bloggar har skrivit om en aktuell nyhet varit att surfa in på knuff.se och liknande sidor.

När det gäller sammanfattningen från medier kan detta kanske vara ett steg till att tidningarna håller fast läsarna inom gammelmedia-sfären och lite stänger ute bloggarna.

Det allra mest framsynta och intressanta hade självfallet varit att Dagen.se under rubriken "Andra mediers bevakning" även hade inkluderat vad som skrivs på bloggar. Men det kanske kommer snart?