Anja borde avsluta säsongen och ladda för OS

Efter ytterligare ett riktigt uselt resultat, den här gången 27:a i storslalom, är det nog dags för Anja Pärson att ta ett radikalt beslut för framtiden.

Om det inte hade varit för att det bara är en slalom kvar innan världscupavslutningen i Åre så borde hon omgående avsluta den här säsongen och inleda en minutiös satsning på de olympiska spelen om knappt ett år.

Nu får det anstå till efter Åre-tävlingarna, men sedan kanske det är så att hon behöver ta ett beslut som innebär att hon fram emot OS gör en riktad satsning. För i all bedrövelse är det ändå så att hon har visat att hon fortfarande behärskar, och är en vinnare i super G och störtlopp.

Just därför borde hon göra en fokuserad satsning på fartgrenarna inför OS i Vancouver och helt enkelt välja bort slalom och storslalom. För just nu handlar det om att hon i teknikgrenarna är Stenmark-marginaler efter den som vinner. Idag 3,54 efter Kathrin Zettel.

Nu säger hennes pappa att det är tvärtom som är tanken för att komma tillbaka – skippa fart till förmån för teknik för att återigen bli bra på allt. Hoppas att pappa vet bäst även i det här fallet.

Andra bloggar om , , Intressant.se