Kalla långt ifrån några medaljer

Hon har enorm potential att kunna bli en riktig mästarinna men ännu så länge har Charlotte Kalla en lång väg att vandra innan hon lyckas uppfylla omgivningens högt ställda förväntningar.

Hon är själv ärligt glad över att ha blivit åtta i VM, det mästerskap där hon, enligt hejaklacken, skulle visa att hon är bäst i världen.

Hon tappade 40 sekunder i den inledande klassiska delen och ytterligare 50 sekunder i fristilsdelen. Jag vet inte om hon redan hade tappat sugen efter den klassiska åkningen, men visst borde hon om hon var i form i alla fall ha åkt någorlunda jämnt med de bästa i fristil?

Det är fel att förvänta sig medaljer ifrån Charlotte Kalla redan nu. Tyvärr har hennes uppvisning i Tour de ski förra året etsat sig fast alltför väl i svenska folkets medvetanden.

Kallas nästa chans blir i sprinten, som går i fristil, och där hon nog kan bättra på sin åttondeplats från idag.

Imorgon är det upp till bevis för Anders Södergren och Johan Olsson. Om det verkligen var vallningen det hängde på i fredags så ska båda vara med i täten efter den klassiska delen och Södergren sedan kunna vara med óch tampas om medaljerna tills det är 300 meter kvar. Då kommer de andra och susar ifrån.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,
Intressant.se