Historiskt tapp i opinionen för s/v/mp

Jag har inte gått tillbaka genom alla tider, men nog måste den omsvängning i väljaropinionen som har skett på ett drygt år vara bland de kraftigaste, under så kort tid, som vi någonsin har skådat?

Från en ledning för oppositionen med nästan 21 procentenheter i januari 2008 till dagens undersökning som visar att det bara är 4 procent av detta kvar.

Moderaterna är uppe och snuddar på 29 % och verkar suga åt sig väljarsympatier på bekostnad av centerpartiet. Detta sker trots att Maud Olofsson under den senaste månaden enligt mig har briljerat i politisk kompetens och tydlighet, men uppenbarligen uppskattas inte den ändrade synen i kärnkraftsfrågan av centerväljare ute i landet.

Även om opinionsundersökningar ska tas för vad det är så är det ändå en så markant förändring på ett år att Mona Sahlin och hennes nya partisekreterare Ibrahim Baylan har en hel dela att fundera över. Det handlar inte bara om hur man ska hur man ska övertyga opinionen om sin egen förträfflighet utan även om att klara av en intern debatt som inte lär bli mindre i takt med sviktande opinionssiffror.