Twixdagen – riksdagen på Twitter

En till synes enkel tjänst, men något som ytterligare förenklar möjligheterna att följa svenska riksdagsledamöter som använder Twitter, har sett dagens ljus med bland annat Magnus Ljungkvist och Almedalsbloggen vid rodret.

Tjänsten som heter Twixdagen, riksdagen i Twitter-tappning, uppdaterar sig automatiskt och tillsammans med respektive inlägg finns även en partisymbol för att kunna hålla ordning på tillhörigheten.

Just nu hälsade Luciano Astudillo "God morgon! På väg till Västerås"…

För alla som inte är inbitna twittrare, ännu, eller som helt enkelt inte vill eller orkar sätta sig och leta fram alla riksdagsledamöter så har Magnus & co gjort jobbet. Det är ännu ett gott exempel på hur till synes enkelt det kan vara att ytterligare en gnutta öppna upp möjligheter för allmänheten att komma lite närmare sina folkvalda.

Jag tror att detta kommer att resultera i att ännu fler politiker kommer att hoppa på twitter-tåget. Inte minst saknas det representanter för folkpartiet och moderaterna på Twitter där sossarna tagit ett rejält grepp just nu. Dags för en utjämning?

Deeped skriver att Twitter i Sverige har helt enkelt fått genomslag genom politiker – inte genom mediamänniskor. Det stämmer sannolikt och nu hjälper Twixdagen till att göra Twitter ännu mer till den politiska mikrobloggtjänsten i Sverige.