Slutet på eran Lagerbäck – dags för Magnus Haglund

Vi är många som har skällt och gnällt på honom många gånger, men faktum är att Lars Lagerbäck tillhör en av de mest framgångsrika förbundskaptenerna vi har haft genom tiderna.

Nu säger han själv, vad jag vet för första gången, att han ser slutet på sin tid som kapten och att han kan tänka sig att hoppa av tidigare än december 2010 om Sverige skulle missa VM-slutspelet i Sydafrika.

Det skulle kunna innebära att vi senast den 14 oktober i år vet om det ska vaskas fram en ny förbundskapten för det svenska landslaget i fotboll. Det är då Sverige avslutar VM-kvalet mot Albanien, men redan nu i vår är det Portugal borta och den 6 juni Danmark hemma som kan avgöra detta öde.

Magnus-haglund

I och med att Lagerbäck nu själv öppnar dörren på glänt för ett förtida avhopp så lär även spekulationerna om vem som ska ta över efter honom att ta rejäl fart.

Det finns en uppenbar risk att det kommer att satsas på ett tryggt kort som Rolle Nilsson, Roland Andersson, Hasse Backe eller varför inte en vid det laget sparkad mexikansk förbundskapten i form av Svennis.

Personligen skulle jag vilja se ett lite mer djärvt val.

Ta ett snack med Magnus Haglund i Elfsborg redan nu och börja bearbeta och förbered honom mentalt på att ta sig an det svenska landslaget senast i december 2010.

Relaterat i media:

Dn Aftonbladet

Andra bloggar om , , , , , ,
Intressant.se

Reblog this post [with Zemanta]