Linda Skugges förändrade syn på unga tjejer

Det vore konstigt, och något att kanske till och med söka för, om en person fortsatte att leva i exakt samma bubbla utan att på något visa förändra sig själv och sina åsikter utifrån livets erfarenheter och insikter.

Tydligen gäller inte detta för Linda Skugge.

I alla fall tycker Annika Marklund att Linda Skugge har förändrat sin syn och sitt sätt att behandlar människor så mycket de senaste tio åren att hon nu betraktar Linda Skugge som fienden.

Att Linda Skugge har blivit denna fiende beror på att hon, enligt Annika Marklund, har övergivit de unga tjejer som hon en gång i tiden stod upp för och som, med sin ångest och sina självmordstankar, fortfarande slåss för sina rättigheter på landets skolgårdar.

Jag har inte någon självklar uppfattning om hur mycket Linda Skugge har glidit på skalan om hur mycket hon bryr sig om unga tjejer på landets skolgårdar. Att det kan ha skett är en naturligt utveckling i perspektivet och synen på många saker, inklusive synen på unga tjejer, för en kvinna som från 25 till 35 år har bildat familj och fått tre barn är ingenting konstigt.

Det är stor skillnad mellan att själv nästan vara där i deras kläder och att vara på god väg att själv bli medelålders med egna barn som nästan är där i tonårsfrustrationen. Att omtanken om unga tjejers tillvaro och framtid då tar sig andra vägar än att fortsätta stå på barrikaderna och skrika ut feministiska haranger är inte konstigt.

Linda-skugge

Jag vet inte hur Annika Marklunds egen livssituation ser ut men kanske kommer hon under det närmaste decenniet själv att få uppleva att livet får andra prioriteringar och att saker man gör på ett visst vis mitt emellan 20 och 30 får ske på ett lite annorlunda sätt när passet säger att man är 35 år.

Själv vågar jag knappt att tänka på hur mycket jag fått äta upp och ändra på i mitt sätt att vara, tycka och tänka sedan jag var 25.

Vad jag kommer att tycka om Annika Marklund om tio år, när hon kanske själv står där med ett gäng ungar och har gjort karriär på egen hand och egna meriter, vet jag inte. Sannolikt bryr jag mig lika lite om henne då som jag gjorde innan hon skrev det hon gjorde för någon dag sedan.

Det jag vet är att jag känner betydligt större sympati och beundran för Linda Skugge idag än vad jag gjorde för tio år sedan.

Jag vet inte vilka förebilder som är bäst att ha för dagens unga, på väg ut i livet.

Det jag vet är ATT det behövs förebilder och jag skulle vilja påstå att den driftighet och framåtanda som Linda Skugge står för idag är minst lika viktig för dagens unga tjejer att ta tillvara på som det hon stod för 1998.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , Intressant.se