Knuff fångar inte upp alla länkar

Jag vet inte om det bara är jag som har upptäckt att Knuff.se inte längre godkänner alla länkar som sker till ens egna blogginlägg.

Nu har jag inte så där fasligt många länkar, men under senare tid har jag uppmärksammat att ungefär var fjärde länk in till Signerat Kjellberg inte dyker upp hos knuff och den widget jag har. Det handlar om samma länkar som Twingly indexerar utan problem vid varje enskilt tillfälle.

Jag har varit i kontakt med Johan Larsson och fick ett halvt svar i mitten av december där han förklarar de uteblivna länkarna så här:

>>Automatiken försöker bortse från länkar som inte kommenterar något speciellt i din blogg utan bara kör en "alla/många som har skrivit om [ämne] det senaste dygnet". Du har tagit upp flera exempel på listor där din blogg enbart verkar råka vara med då den har skrivit om ett visst ämne. Antagligen kan du inte ens räkna med att de egentligen har läst eller brytt sig om vad du har skrivit.<<

Jag kan förstå vad Johan menar om det är så att han syftar på alla enorma listor med länkar som har varit vanliga under 2008 års FRA och IPRED-debatt.

När jag i december hade denna kontakt med Johan Larsson så handlade det om länkar till mitt inlägg Nu har Mona bränt ytterligare ett antal broar och där ett par av bloggarna som länkade kan anses falla in under masshysteri-länkande utan vidare koll och en tredje där det är en fullt normal länkning till ett antal relevanta bloggar. Dock är de placerade längst ner i inlägget och mina följdfrågor till Johan, som jag ännu inte har fått svar på, handlar om just placeringen och antalet länkar.

Är det antalet länkar till andra bloggar som avgör om de räknas eller inte?

Har placeringen någon betydelse? Är det bättre att länka inne i texten istället för att, så som jag föredrar att själv göra, köra ett uppsamlingsheat längst ner i inlägget?

Det vore intressant att veta om det finns fler som har uppmärksammat detta. En som uppmärksammade delar av frågeställningen var Svensson som bloggade om detta i december.

Jag hoppas även att Johan Larsson har möjlighet att utveckla sitt resonemang lite mer än vad som skedde för snart en månad sedan.

Uppdatering:

Ett exempel som på tvärs emot vad Johan Larsson säger vara en automatik att bortse ifrån länkar som finns i en lång lista så har jag nu fått en länk från The Witch som ligger just i en sådan lista med nio andra bloggar.

Jag tackar både henne och Knuff för den länken!

Antingen är automatiken avkopplad eller så är den ganska godtycklig.