Hala fram brösten bara!

Det här med kvinnor som ammar sina barn borde inte vara någonting konstigt i Sverige 2009 och är det inte heller för de allra flesta. Att ett företag som Facebook, med sitt säte i USA, plockar bort bilder på kvinnor med brösten framme och ett barn ammandes på detta kan vi i givetvis tycka är märkligt.

För om Facebook nu har en bildpolicy värd namnet, och som de vill upprätthålla konsekvent igenom hela flödet, så lär man ha stora problem att ta tag i. Det räcker att ta en titt på vilka bilder många användare publicerar av både sig själva och andra som jag kan garantera är betydligt mer utmanande och lättklätt än en ammande kvinna. Jag har idag snabbt kollat igenom lite bilder bland mina kontakter och har sett en lång rad med bilder som Facebook i så fall borde fimpa direkt. Problemet är att de inte har en chans att klara av detta i längden.

Bröst
Vilka bröstbilder är okej att visa upp för allmänheten?

Jag har inte tänkt att själv sätta några moraliska regler för vad andra vill publicera av och med sig själva, men det gäller nog att tänka sig för vad det är man lägger ut och vem det är man gör offentlig med sina bildpubliceringar.

På Facebook har man accepterat att själv kunna bli publicerad på bilder tagna av andra. Men det finns många som finns med på dessa bilder, på Facebook, på bloggar och i andra sociala medier, som jag kan garantera inte vare sig har godkänt eller ens vill synas där de gör.

Personligen bryr jag mig inte om hur många kvinnobröst som halas fram på internet vare sig det är en amningsbild eller några bröst i en helt annan miljö och innebörd.

För övrigt behöver man inte tycka att alla bröst som visas upp är lika aptitliga, men det var kanske inte riktigt det saken handlade om.

Relaterat i media:

Aftonbladet Aftonbladet Aftonbladet

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , Intressant.se