Försäkringskassan är pinsamma!

Följetongen med Försäkringskassans till synes totala brist på kontroll över sin egen verksamhet fortsätter.

Igår sa den nye generaldirektören Adriana Lender att situationen som kritiserades av JO nu var betydligt bättre och att det var ett överspelat problem.

Idag säger Försäkringskassan att man under januari och februari för räkna med handläggningstider av tillfällig föräldrapenning på upp till sex veckor beroende på att så många barn är sjuka just under den här perioden, månaderna efter jul och nyår.

Det här visar extremt tydligt att problemet ligger i att man inte vet vad det är man ska hantera. Det går inte att ena dagen påstå från generaldirektörshåll att problemen är av historisk karaktär för att dagen efter flagga för kraftiga förseningar i utbetalningarna av tillfällig föräldrapenning och dessutom använda det horribla argumentet att många barn är sjuka månaderna efter jul.

Ja, både barn och vuxna är mer sjuka vid den här årstiden. Detta ligger i sakens, eller vår jävliga årstids, natur och detta borde Försäkringskassan om några vara de som är mest medvetna om.

Det spelar ingen roll hur många miljarder som skjuts till i en verksamhet som inte har någon koll på det mest basala i sin planering, nämligen under vilka perioder belastningen förväntas vara högre än under andra.

Relaterat i media:

Svd Aftonbladet

Andra bloggar om , , , , , , , , ,
Intressant.se