Elfsborgs webbgrupp inte lika seriös som Obamas

Att Barack Obama ligger i framkant när det gäller utvecklingen på kommunikationssidan inom politiken är det knappast någon som kan protestera emot. Särskilt inte efter gårdagens Extreme makeover av Whitehouse.gov.

Det är svårt att påstå att IF Elfsborg från Borås ligger i samma framkant i utvecklingen av webben för idrottsföreningar och svaret på varför det ser ganska taffligt och tråkigt ut på deras sajt Elfsborg.se kan man kanske få när man läser vad en av medlemmarna i deras "webbgrupp", Joakim Johansson, skriver på sin egen blogg:

>>Kom precis hem från mötet med Elfsborgs webbgrupp, där jag är med. Jag,
Jörgen, Göran och Jonas (ett gäng 60-talister) har haft möte hela
eftermiddagen och kvällen. Först var vi på Anxious, en reklambyrå och
webbfirma. Därefter till kansliet för att ha redaktionsmöte, som
slutade med att alla, utom jag, satt och drack öl. Själv drack jag –
ingenting.

Sedan bar det av till Brasseriet för att äta en bit
mat. Deras hamburgetallrik var jättegod, rekommenderas! Elfsborg bjöd
givetvis. Satt och pratade och hade trevligt i ett par timmar, tack för
det!<<

Brasseriet-borås

Det finns flera följdfrågor som dyker upp i kölvattnet av denna arbetsbeskrivning och där den viktigaste ändå måste vara om det är okej att dricka öl på arbetstid och dessutom göra det på föreningens kansli?

Utan att vara moralisk i överkant så känns det spontant som om det borde finnas en striktare alkoholpolicy i en förening som just har fått en spelare, Daniel Mobaeck, dömd till en månads fängelse för grovt rattfylleri och dessutom har haft några andra alkoholrelaterade incidenter under senare år.

Sedan kan man undra över vilka hemliga strategier som denna Einstein-gruppering har för att obamisera IF Elfsborgs webbsida?

Avslutningsvis kan man också fundera över hur långt utanför nästippen som tankarna går hos Joakim Johansson när han beskriver detta öppet på sin blogg.

Ett stort tack till En rödgul röra som gjorde mig uppmärksam på detta.

Uppdatering:

Nu har Joakim Johanssons hela blogg plockats bort. Det verkar som om det kanske inte var sådär värst bra gjort ändå, vare sig ölen eller Joakims öppenhjärtliga inlägg.

Dessutom kan ni i kommentarerna se att även En rödgul röra blivit ombedd att plocka bort sitt inlägg.

Tänk den som hade en printscreen av Joakims inlägg…

Uppdatering:

För den, eller dom, som tror att ett bortplockat blogginlägg är som att lägga ett papper i dokumentförstöraren så kan jag meddela att det "raderade" inlägget finns att titta på här. Googles cacheminne har inte ens några webbgubbar i gulsvart Elfsborgströja grepp över…

Även En rödgul röra har kommenterat det hela i ett nytt inlägg.