Vinnarlåten är rena plagiatet

Inte helt oväntat så vann Kevin Borg Idol 2008 och får nu det föga avundsvärda uppdraget att i all hast spela in en skiva med förutbestämda låtar. Det största grattis ska, som vanligt, tvåan i tävlingen ha som nu får chansen att lite mer i lugn och ro försöka skapa sig en egen profil.

Jag var i Scandinavium och tittade på Peter Jöbacks julkonsert och såg därför inte finalen direkt igår, men av det jag har kollat in i efterhand så var det baserat enbart på gårdagens uppträdanden, och utan att väga in något annat, inte alls självklart att Kevin skulle vinna.

Nu gjorde han det och det blir hans version av vinnarlåten With every bit of me som nu ges ut. Det är en låt som direkt, redan efter 20 sekunders lyssning, får mig att direkt tänka på en gammal låt från 80-talet med Glenn Medeiros.

Han fick en one-hit wonder med Nothing's gonna change my love for you och om inte With every bit of me är ett direkt plagiat av denna så är det i alla fall väldigt nära. Refrängen är näst intill exakt samma. Ni kan döma själva:Av det lilla jag har hunnit se så måste Idol-Olas frisyr ha varit bland det mest vedervärdiga i Idols historia.

För övrigt är de som nu i veckan börjat tycka att Kevin Borg, pga av hans deltagande i Maltas uttagningar till Melodifestivalen, inte borde fått vara med inget annat än patetiska. Inte ens jag, som får sura upstötningar av hela hans personlighet, skulle få för mig att plocka fram ett sådant argument nu.

Relaterat i media:

Aftonbladet Expressen Dn SVT Svd Aftonbladet

Andra bloggar om , , , , , , , , , , ,
Intressant.se