Välbalanserat paket från alliansen

Dagen efter det att Riksbanken har gjort vad man kan genom att sänka reporäntan så lägger regeringen fram en rad stimulansåtgärder.

Det är mycket tydligt att åtgärderna som sker syftar till att upprätthålla arbetslinjen, så långt det går även i kristider. Jag inbillar mig att det kommer kritik från annat politiskt håll där man hade velat se höjda ersättningsnivåer bland annat i a-kassan.

Det finns inte en krona som går att koppla som en räddningsåtgärd till den sargade bilbranchen. Däremot så skjuts det till 3,6 miljarder för ROT-avdrag som direkt kommer att gagna en stagnerad byggbranch.

Mona Sahlin kommer garanterat att spy galla över att det satsats så sataniskt lite från regeringen. Inte minst kommer hon att återigen ta upp saknade insatser för Volvo och SAAB.

Jag tror att det är bättre att i så fall återkomma vid senare tillfälle för att komplettera med ytterligare insatser än att nu presentera ett svulstigt paket utan tyglar som riskerar att sabba landets ekonomi under en betydligt längre tid än vad som är nödvändig.

För hur jobbig situationen än kan komma att bli för enskilda personer som blir arbetslösa så är grunden för att helheten ska fungera att Sveriges totala ekonomiska läge är så gott som möjligt under rådande omständigheter. Då handlar det om att Anders Borg bara öppnar dörrarna till de där ladorna han pratade om igår.

Att det är viktigt vet vi av erfarenhet, inte minst från krisen på 90-talet. Det tar betydligt längre tid att bygga upp sargade statsfinanser än att godtyckligt slänga ut miljarder utan att veta om det är hyfsat rätt.

Badrum

50 procent av arbetskostnaden upp till en summa av 50 000 kronor per
person i ett hushåll. Det kanske är dags för den där
badrumsrenoveringen på Krokdalsvägen nu?

Relaterat i media:

Dn Dn Dn Svd Svd Aftonbladet Expressen

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,
Intressant.se