Stora Bloggpriset

Sakta men säkert accepteras bloggar mer och mer i den allmänna debatten. Senast ut är Aftonbladets och Bloggportalens instiftande av svenska folkets pris till bloggsverige, Stora Bloggpriset, där den bästa bloggen i sju olika kategorier ska utses.

Vilka som nomineras avgörs av hundra utvalda jurymedlemmar bestående av de hundra mest betydelsefulla bloggarna i landet.

Stora-bloggpriset

Kategorierna är Nöje & Kultur, Mode, Sport & Fritid, Livsstil, Prylar & Teknik, Vardag, Politik & Samhälle plus att Aftonbladet själva delar ut ett hederspris.

Där det är svårast att se vilka som ska konkurrera om en utnämning är i kategorin Sport & Fritid. För som jag tidigare har bloggat om är det anmärkningsvärt hur skralt det är med just sportbloggar.

Om det nu möjligtvis i teorin skulle kunna vara prestige att hamna på Bigbloggs.se, som öppnade för någon dag sedan, så är det väl ingenting mot vad det kommer att bli för de bloggar som hamnar bland de fem nominerade i respektive kategori när landets största tidning arrangerar.

Reblog this post [with Zemanta]