Sent ska syndaren Siewert vakna

Tro det eller ej men den mot bloggosfären så kritiske Siewert Öholm, som med sina sju råd sågade företeelsen för någon månad sedan, har själv börjat blogga.

Det sker på Världen idag under rubriken Antibloggarens kapitulation:

Jag är en antibloggare. Jag skall göra allt för att fortsätta att vara
det, men inte som en förnekelse, eller verklighetsflykt. Jag gör det
därför att verkligheten trots allt får mig att inse att ”härtill är jag
nödd och tvungen”. En slags ”gilla-läget-filosofi”.

Lite längre ner:

Visst är bloggen ett redskap. Det är därför jag går in i det. Men jag
kommer att odla min egen distans till den och jag kommer att plädera
för en ”läsarnas bloggdistans”. Jag är inte intresserad av en blogg för
att berätta om mina förkylningar eller mitt ryggskott. Jag kan tänka
mig en blogg, som den här, där vi kan resonera, gå vidare och öga mot
öga prata och agera tillsammans.

Tänk jag tror, eller rättare sagt vet, att det finns långa rader med exempel på personer som bloggar för att skapa dialog och relationer för att sedan kunna agera tillsammans. Utan att vara tjatig så är FRA-frågan ett alldeles lysande exempel på detta och den just nu pågående IPRED-debatten ett annat, även om jag där personligen ställer mig något mer avvaktande än i fallet med FRA. Det är gott att Siewert har insett att detta finns där ute i den där sfären han yxade i för någon månad sedan.

Siewert-öholm

På en annan punkt ska jag dessutom ge honom, i alla fall delvis, rätt och det handlar om hans oro för att bloggosfären kan bidra till framtidens klassamhälle. De som skriver och de som är utanför.

Så kan det mycket väl vara, men se då det på ett positivt sätt eftersom det i grunden innebär att det är en mycket större andel svenskar som med ord och åsikter gör sina röster hörda. Det är inte längre en elit på tidningar och i annan media som proklamerar ut sin syn på saken.

Utan att hoppas på för mycket så kanske det tar någon månad ytterligare innan Siewert har insett även detta och då kanske till och med kloakernas mästare Bo Rothstein har börjat blogga.

Bloggat:

Mymlan, Siewert, Same same but different

Andra bloggar om: , , , , , , Intressant.se