Nu har Mona bränt ytterligare ett antal broar

När Mona Sahlin för någon dag i början av oktober var överens med bara Miljöpartiet om ett samarbete för att bilda en gemensam regering efter valet 2010 så ansåg jag att det var en korrekt bedömning att lämna Vänsterpartiet åt sitt eget öde. Sedan följde några dagar av gny och gnäll från inbillat mobbade vänsterpartister innan Mona Sahlin tvingades backa och återuppta diskussionerna med Lars Ohly.

Jag har inte speciellt stort förtroende för Mona Sahlin och de senaste månadernas turer har inte på något vis stärkt detta förtroende. När det nu dessutom står klart att hon kommit överens med både Miljöpartiet och Vänsterpartiet om att man vill bilda en koalitionsregering 2010 så har hon i alla fall för min del stängt alla eventuella dörrar för att lyckas fånga min riksdagsröst.

Mona_sahlin_bw

Jag skulle aldrig aktivt bidra till att rösta fram en regering med klara förutsättningar att Lars Ohly ska ingå i denna och att Vänsterpartiet ska få ett antal ministerposter. Det är helt uteslutet!

Jan Björklund uttrycker det väldigt tydligt när han säger att Lars Ohly och Vänsterpartiet, i och med detta besked, blir alliansens bästa valarbetare.

Mona Sahlin har förlorat i auktoritet och förtroende, men hon har även förlorat ett betydligt bättre regeringsalternativ än vad hon nu tvingats knyta sig till och jag är alldeles övertygad om att hon inte är så nöjd som det nu framställs.

Bloggat:

Promemorian

Relaterat i media:

Aftonbladet Aftonbladet Aftonbladet Dn Dn Newsmill Svd Svd Dagen Sydsvenskan

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,
Intressant.se