Torsten Jansson springer till staten och tigger

Jag har tidigare hyllat Torsten Jansson för vad han har gjort för glasriket och Kosta när han med investeringar där har vänt en negativ trend till sysselsättning för en mängd smålänningar.

Nu är det kris i Kosta igen. Sannolikt har expansionen gått lite för fort och kostnaderna för alla investeringar har skenar iväg. Han är en sann entreprenör och är full medveten om de risker som finns i all affärsverksamhet.

Nu vill Torsten Jansson att hans bolag OKB (Orrefors Kosta Boda) ska sponsras av staten med bidrag för marknadsföring (25 miljoner), diverse annat stöd för dryga 30 miljoner och att staten ska bekosta utbildningsinsatser så att personalen ner i Småland inte sägs upp. Till sin hjälp har han tagit sina politiska kontakter via sambo Ulrika Messing och Pär Nuder som rekryterades till bolaget tidigare i år.

Kosta_boda

Något av det som New Wave Group skryter allra mest med är att de har ökat omsättningen 17 år i rad. Till detta kommer stora vinster och marginaler. Men så fort det kniper och det visar sig att man har låst sig med för stora investeringar i något som inte längre bidrar till detta, i sanning imponerande, resultat under så många år så springer man till politikerna för att staten ska lösa problemet istället för att pengarna tas ifrån koncernens kassakista.

Sverige behöver många som Torsten Jansson som går emot strömmen och bygger upp företag som anställer personal och expanderar inom olika brancher. Men hur mycket jag än tycker att detta är fantastiskt viktigt så blir jag ändå heligt förbannad när jag läser hur man nu agerar.

Relaterat i media:

Expressen

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , Intressant.se