Egenföretagarna är våra hjältar och en nyckel till framtiden

De är väl värda all den uppmärksamhet som Sofia Nerbrand lyckas förmedla om de egenföretagare som finns på hennes gata i stan.

De sliter för att skaffa sig själva en inkomst, de sliter och brinner för att deras lilla företaget ska vara attraktivt och intressant för konsumenterna och de vill inget hellre än att kunna anställa personal för att kanske själva kunna arbeta några timmar mindre varje vecka och kanske kunna vara ledig någon dag emellanåt.

http://www.svd.se/opinion/ledarsidan/artikel_2252749.svd

SvD via kwout

Det är ingen gråtlåt till deras trösta det handlar om, men jag tror att många glömmer bort vad många egna företagare lägger ner på sitt entreprenörskap. Det är en livsstil och det passar inte på långa vägar alla människor. Men jag tror att det skulle kunna passa många, många fler än vad som är fallet.

Jag tror också att många vanliga löntagare, med sin 40 timmarsvecka och gnäll över någon sketen övertidstimme då och då, inte är i närheten av att första vad det är som krävs. Egenföretagarens uppoffring sker inte i första hand för att de ska kunna leva ett glassigt rikemansliv så som många säkert tror.

Statligt stöd till konkurshotade biljättar är fel långsiktig melodi för att lösa de mångas arbetstillfällen. Det är nya företag med andra perspektiv som behöver uppmuntran för att skapa framtidens framgångsrika små och stora företag.

Bloggat:

Annie Johansson, Rolf Erikson

Relaterat i media:

Svd

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , Intressant.se