Den sista slurken äppelvin är drucken

Det är Hundar, ungar och hembryggt äppelvin som jag associerar artisten Alf Robertson med i första hand.

Den var en megahit någon gång i mitten av 70-talet när jag var barn och Alf Robertson figurerade vid den här tiden i varenda underhållningsprogram som Sveriges Television gjorde och där han ofta framförde svenska översättningar av amerikanska country-låtar.

 

Han har uppenbarligen fortsatt att vara artist under alla år sedan dess, men har inte alls varit så synlig som fram till början av 80-talet. De senaste dryga tio åren har han drabbats av tre hjärtinfarkter och två strokes men har under hösten planerat en ny skivutgivning.

Han har fått utstå en hel del rykten och en riktigt rolig parodi i radioprogrammet Rally på 90-talet, men har fortsatt att gå sin egen väg även i motvind.

Han har aldrig varit en artist som jag har lyssnat speciellt mycket på. Det har blivit det som hamnat i min väg. Men han har alltid varit en berättare och har alltid uppvisat en integritet och trovärdighet i alla sammanhang alldeles oavsett berg eller dalbana i livet och karriären. Hans politiska agitation, som förekommit mellan varven, kan vi lämna därhän en sådan här dag.

Idag har Alf Robertson, efter en lång tids sjukdom, avlidit vid 67 års ålder.

Relaterat i media:

Aftonbladet Sydsvenskan Dn Svd Expressen Svd

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , Intressant.se