Dags att ta död på bloggosfären

Det kanske är så att vi alla, som några år nu under "uppbyggnadsfasen, har benämnt oss som den svenska bloggosfären själva ska ta död på det något sekteristiska epitetet. I alla fall är det vad Deep Edition är inne på i ett inlägg som avhandlar allehanda bloggpriser som ska delas ut:

>>Det intressanta blir terminologin som måste sättas: är det meningsfullt att prata om en “bloggosfär” längre? Jag tror att vi som varit med ett tag nu har ett ansvar för att vi inte försöker isolera och bli “det var bättre förr”-aktiga utan välkomna det som händer. Sluta gnälla helt enkelt. Det är dags att vi tillsammans skapar bloggar som kan visa på precis alla perspektiv som världen och livet erbjuder.<<

Jag är benägen att hålla med i detta. Vi som bloggar är ingen homogen grupp som ska fortsätta innesluta oss med ett sfär-begrepp. Det enda gemensamma de flesta av oss har är att vi bloggar, men oftast slutar det där. Precis som i det övriga sociala livet har vi ett antal bloggare, eller personerna där bakom, som vi diggar och tyr oss till. I övrigt är det sporadiska och skiftande sympatier beroende på dag och blogginnehåll.

Bloggosfären

Så låt oss fira in det nya året 2009 genom att avge ett löfte om att den 31 december 2008 är den sista för den svenska bloggosfären.

Död åt bloggosfären – länge leve bloggarna!

Bloggat:

Deep Edition, Rick Falkvinge, Bloggen Bent

Andra bloggar om , , , , , , , Intressant.se