När blev Rikard Palm ett levande helgon?

Nog för att han är en helt okej nyhetsförmedlare i Rapport, men hur har Rikard Palm tack vare/på grund av några felsägningar i direktsändning kunnat uppnå den kultstatus som han tycks ha när det nu är faktum att han ska göra annat än Rapport på prime time?

En go och glad kis från Farsta, javisst, men alldeles uppenbarligen är det något som saknas. För varför skulle SVT annars sidsteppa en oumbärlig klippa till nyhetsförmedlare?

Roliga misstag i sändning kan säkert vara ett mervärde, men eftersom den allra största delen av dessa misstag har gått alla fans förbi när det skedde, eftersom de sannolikt inte tittar på Rapport och SVT och att de därmed har fått en storpublik först i efterhand, så är mitt konstaterande att det bäst hör hemma på YouTube och som en kul avslutning till Rapports årskrönika i samband med nyår. Hade det varit i TV4 skulle det istället ha blivit i Agnetas nyårskarameller.

Rikard_palm

Som vanligt finns det garanterat även i det här fallet fler faktorer bakom beslutet än att flytta på en person som kan vara både seriös och mänsklig i direktsändning från bästa sändningstid.

Det är dessutom spännande att se vad journalistkollegor väljer att lyfta fram om Rikard Palm. Det är inte i första hand vilken kompetent och seriös journalist han är som på ett bra sätt förmedlar nyheter till tittare. Det som lyfts fram är alla de felsägningar och misstag han gjort som folk skrattar åt på nätet.

Att stödja just Rikard Palm har blivit en kul grej som just nu är inne. Om någon vecka är det inte någon av er som bryr er om när och var han arbetar. Då är det bara några roliga YouTube-klipp som ni bryr er om.

Varför har Rikard Palm förresten, om han nu är så enormt populär ute bland tittarna, aldrig figurerat i någon av de omröstningar, som då och då sker, om vem som är det populäraste nyhetsankaret i Sverige?

För övrigt tror jag att allt beror på den där mustaschen som fanns kvar efter semestern och som fick rakas av i all hast. Det är den som kollegorna har retat upp sig på och använt som en förevändning för att skuffa undan en konkurrent om de attraktiva sändningarna 19.30…

Relaterat i media:

Newsmill Newsmill Aftonbladet SvD

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , Intressant.se