Santa Mona löser krisen med mer julskinka

Allvarligt talat så undrar jag hur diskussionen gick hos Socialdemokraterna när man diskuterade den ekonomiska krisen,  och hur partiet tycker att den ska lösas när ett av förslagen är ett extra barnbidrag till jul.

Visst stimulerar det ekonomin genom att svenska barnfamiljer får en tusenlapp mer att spendera på julmat och julklappar, för det är där pengarna hamnar, men det är knappast en Einsteinanalys över var stimulansen är allra bästa att sätta in.

Det enda som sker med dessa pengar är att de försvinner ner i tomtesäcken och efter julafton kommer krisen hos de svenska barnfamiljerna vara exakt lika stor eller liten som dan före dan. Förslaget hade lika gärna kunnat utformas som ett engångsbidrag till Svensk Handel.

Julmat

Dessutom är det rent fördelningspolitiskt ett katastrofalt förslag. Att blint slänga ut en tusenlapp till alla barnfamiljer, alldeles oavsett vilken inkomst familjen har, är direkt korkat. Här har det gnällts över att medel- och höginkomsttagare har fått för stora skattelättnader de senaste åren och nu kommer Santa Mona med ännu en skön tusenlapp till många som inte ens har funderat över hur de ska få råd med all julmat och alla julklappar.

Krismedvetenhet enligt Socialdemokraterna.

Bloggat:

Mathias Sundin, Edvin Ala(m)

Relaterat i media:

Svd Dagen Dn

  

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,