Moderaterna slängde dagispekpinnen i soporna

Det var väl en himla tur att det bara var några enskilda moderaters inrökta egna idéer om centralstyrning av barnens dagistider som lades fram på framtidskonventet.

Precis som jag konstaterade för någon vecka sedan så strider förslaget, till att börja med, mot Moderaternas egen arbetslinje. Och dessutom, kanske viktigast av allt, var det ett förslag innehållande en stor fet pekpinne till alla barnfamiljer om att de inte tar hand om sina barn på ett tillräckligt bra sätt.

Jag lovar att det finns tillräckligt dåligt samvete hos de flesta föräldrar ändå utan att det ska skrivas på näsan av korkade politiker.

Fråga mig, jag vet nämligen hur det kan vara att under en vecka, den som idag tar slut, har dåligt samvete för både barn, sjukt eller på dagis, plus ett arbete som man inte hinner med pga av barnavårdande uppdrag på hemmaplan.

Självfallet går en bra lösning för omhändertagande av sjuka barn alltid före jobbet, men det är ändå en tankeväckande vecka att ta med i perspektivet när det diskuteras tajta jobb och dagisplaner för att minimera barnens tid på dagis.

Tur att moderater i allmänhet är smartare än sina fallerande kollegor.

Relaterat i media:

Svd Aftonbladet

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , Intressant.se