Kan inte Kevin sluta att fånskratta!

Nu är det bara att konstatera att mina förhoppningar om att Anna Bergendahl skulle vara stjärnan i Idol 2008 inte alls kommer att bli sanning.

Jag har väntat ett antal veckor nu på att hon ska visa det jag trodde hon hade, men det händer aldrig någonting när hon sjunger. Bra röst men utan den känsla som krävs och som hon bara har visat upp i en enda låt, den hon sjöng i audition-omgångarna.

Hon kommer att åka ut någon av de närmaste veckorna och till finalen i Globen ser jag det som ganska självklart vem som går dit. Även om jag tycker att Alice borde nå dit så kommer det att bli Johan Palm och Lars Eriksson som går dit.

Johan har rösterna från alla tonårstjejer och Lars har starka sympatier från en stor del av övriga tittare. Inte så mycket för att han är en Idol, för det är han inte, utan för att han gör det han gör vecka efter vecka, nämligen något helt eget som sticker ut ifrån sörjan. Gårdagens buskisframträdande var kanske inte vad som hör hemma i Idol, men det var roligt och unikt i en jämförelse.

Motvilligt får jag väl annars säga att Kevin är bra, när han sjunger vill säga. För så fort musiken tystnar så står han bara där och fånskrattar och ser ut som om han ska börja gråta vilken sekund som helst.

Bäst igår var annars Alice som med sin omgjorda version av Min kärlek. och som hon sjöng till sin döda farmor, var den som berörde något mer än övrigt igår.

Annars är konstaterandet som tidigare; det lyfter inte i Idol 2008 och det är artistmässigt sannolikt det sämsta året någonsin av programmet. Det kan omöjligtvis komma någon större stjärna ut ur det här årets upplaga.

Relaterat i media:

Aftonbladet Dn Aftonbladet

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,