Kalla sopar banan med världseliten – men är hon bäst i världen?

Charlotte Kalla visade föregående säsong att hon har potential att bli bäst i världen. Vissa, eller rättare sagt många, ansåg att hon redan i samband med den imponerande segern i Tour de ski var bäst i världen, men personligen tyckte jag då att hon först måste vinna något riktigt stort – antingen världscupen eller ett VM eller OS-guld.

Hon gjorde en imponerande säsong förra året, men hon vann inte världscupen som istället gick till Virpi Kuitunen och Kalla blev bara fyra. Kalla var bäst i världen en stund i slutet av december och början av januari, men inte över hela säsongen.

I år är det VM-säsong och alla åkare har ett upplägg för att vara som bäst till det mästerskap i Tjeckien. Charlotte Kalla inleder världscupen med att sopa banan med övriga och vinner med 25 sekunder på en mils åkning.

Charlotte-kalla

Det är, trots att det kändes som om hon radade upp segrar förra året, bara hennes andra officiella världscupseger och en bättre inledning på VM-säsongen var knappast möjlig. Att hon är det guldhopp i VM är ganska givet. Hoppas bara att hon lyckas med sitt upplägg och, inte minst, lyckas vara fri från sjukdomar.

För övrigt verkar Kallas glädjefyllda seger ha smittat av sig riktigt rejält även på Marcus Hellner som fullkomligt sensationellt vann herrarna 15 km för en lite stund sedan.

Relaterat i media:

Aftonbladet Aftonbladet Svd Svd Dn Dn

Andra bloggar om: , , , , , , Intressant.se