Lipsillen Desmond Child

Att Lars inte var sämst igår är ganska klart, men eftersom tittarna gått på juryns sågningar av honom så fick han åka hem.

Jag skulle vilja påstå att årets Idol är mer strömlinjeformat än någonsin tidigare och att juryn i grunden ska hållas ansvariga för detta. När de upptäckt sitt misstag att låta Lars delta, den ende som sticker ut ur mängden, så försöker man påstå att det är Lars som är oproffsig.

Det kanske man kan tycka att han är, även om han igår visade upp allt annat än en oseriös inställning, men maken till större felfokus än vad den store Desmond Child visade är svårt att komma ihåg från Idol-historien. Det var inte idolerna som var gårdagens fokus utan någon form av tribute till denne Desmond Child och hans låtkonst genom åren och när han inte hedrades av alla idolerna (läs: Lars) så blir han sur.

Om det nu var så att tanken bakom gårdagens tema var Desmond Child och inte enbart rock så kanske man borde fastställt det i förväg så att Desmond Child slipper att lipa ihjäl sig över att Lars inte vale något av hans alster att framföra.

Även om det redan tidigare varit klart att Idol inte är en tävling för att rösta fram den artist med bäst förutsättningar att långsiktigt lyckas, utan någon som snabbt och enkelt spelar in en på förhand skriven pop-skiva på 5 dagar innan jul, så har det aldrig varit mer tydligt detta år med en, enligt egen utsago, mer kompeten jury, som tagit ut alldeles för många som är alltför unga. Detta har resulterat i att stora talanger, som ännu inte är mogna att bli stjärnor, för tävlingen att mer likna småstjärnorna.

Det är inte åldern i sig som avgör om någon är redo eller inte, det finns det ett flertal exempel på från tidigare år, men årets jury har inte lyckats plocka ut rätt unga stjärnskott.

Visst var Kevin bland de bästa igår igen, men han är det enbart för att konkurrensen är så lam. Vilket annat år som helst hade han knappast varit en av de bästa vecka efter vecka. Personligen tycker jag att Alice var absolut bäst igår igen och att Anna borde ha åkt ut.

Relaterat i media:

Aftonbladet Aftonbladet Aftonbladet Dn

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,