Hur byter jag från Typepad till WordPress?

Jag har shoppat en egen domän hos Binero och är nu extremt intresserad av att få svar från någon hur jag går tillväga om jag vill flytta över hela min nuvarande blogg på Typepad till egen domän där jag istället använder mig av WordPress.

Att komma igång med WordPress i sig är jag ganska säker på att jag klarar, men det jag vill är att allt som nu finns på Typepad ska flyttas över till WordPress utan att jag förlorar alla de länkningar och andra kopplingar som finns.

Frågan är helt enkelt hur jag ska göra? Finns det möjligen flera olika alternativ? Kan jag kanske fortsätta blogga via Typepad men styra om det till min egen domän på annat sätt utan att blanda in ett byte till WordPress som rent praktiskt inte är nödvändigt för mitt bloggande som fungerar alldeles utmärkt med Typepad som plattform?

Det borde finnas någon därute som har gjort ett lknande skifte eller som sitter inne med lite expertkunskap att bidra med.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , Intressant.se