Det är fan ett under att jag ens lever!

Jag har växt upp på 1970-talet med röd mjölk, 60-procentigt Flora, fläsk med rejäl fettkant och rejäl hemgjord vinbärssaft som garanterat inte var light. Detta borde egentligen innebära att jag skulle vara död eller i alla fall allvarligt skadad. I alla fall om man ska se till dagens råd och rön på livsmedelsområdet.

Dagens ämne på området handlar om rådet att barn aldrig ska dricka den där feta standardmjölken som jag serverades. Den innehåller nämligen fel sorts fetter.

Istället ska det serveras lättmjölk och eftersom barn ändå behöver få i sig extra energi, men via rätt sorts fetter, så ska man istället komplettera lättmjölken genom att ge en extra tesked (fem milliliter) flytande margarin eller rapsolja per portion till lunchen.

Det är rätt så mycket släpp hörnflaggan och kom in i matchen över detta.

Det är som om de underförstått säger att om du inte passar dig när du är 18 månader så grundlägger du ditt deltagande i "Du är vad du äter" år 2032 med en 83-årig Anna Skipper som programledare!

Bloggat:

Kostdoktorn

Relaterat i media:

Svd

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , Intressant.se