De svarta fåren bland rättskiparna på DN Debatt

Ett salig blandning av författare, artister, producenter och annat löst folk inom underhållningsbranchen står idag på DN Debatts barrikader och talar om vad de tycker om alla pirater som snor deras inkomster mitt framför näsan.

Dock är det så att i alla fall minst två av de som tar till orda i denna artikel nog ska tänka sig för lite längre än näsan räcker innan de predikar rättigheter och skyldigheter.

Peter Englund  har både bilder och YouTube-filmer som han knappast äger eller har betalat för och Niklas Strömstedt  har redan krupit till korset och bett om ursäkt för sitt oaktsamma beteende.

Hur många av övriga undertecknade som bara egoistiskt tänkt på sig själva har jag inte undersökt, men att 100 procent av de som finns där och vars bloggar jag följer har lyckats med ett dubbelmoraliskt magplask är imponerande.

För vissa av de som skrivit under på artikeln är det sannolikt enda sättet att få lite uppmärksamhet och de borde istället vara glada om någon råkade ladda ner något gammalt guldkorn av deras alster.

Relaterat i media:

Dn Aftonbladet Aftonbladet

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , Intressant.se