Läget är stabilt i AIK – Djordjic är ju kvar

En femteplats i Allsvenskan var inte vad Solnas stolthet hade räknat med och att skylla det hela på tränaren är enkelt när det egentligen handlar om att giganten Bojan Djordjic inte fick möjligheten att visa vilken gigant han är.

Att då skylla det hela på Rikard Norling, med följdeffekt att en rad andra hoppar av i ett lämmeltåg, kan knappast vara en lösning för den klubb som hyllade samme Norling för vad han åstadkom med AIK för bara några säsonger sedan. Han var, tillsammans med Elfsborgs Magnus Haglund, framtiden inom den svenska tränarkåren.

Nä, det hela beror på att den potentiella världsstjärnan Djordjic gick sönder. Om han bara får vara hela nästa säsong så tar AIK guld alldeles oavsett vad vare sig tränare eller sportchef heter.

Nu väntar vi bara på att höststädningen i Djurgården och Malmö FF, efter deras misslyckanden, ska ta fart på allvar.

Ola-andersson-rit-ola

Förresten; om jag inte är helt ute och cyklar så har Elfsborg aldrig anställt någon ny klubbchef efter det att Tore Stenbäcken slutade i våras. Jag tror nog att Ola Andersson skulle kunna trivas riktigt väl i Borås som klubbens nye klubbchef i ett tätt samarbete med sportchef Stefan Andreasson.

Relaterat i media:

Aftonbladet Aftonbladet SvD SvD SvD Dn Dn

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , Intressant.se