Synkronisera och lagra med Dropbox

Jag har länge letat efter ett enkelt sätt att både lagra dokument, bilder och annat samtidigt som jag har tillgång till dessa på de olika datorer jag använder, via webben och därmed automatiskt har senaste versionen tillgänglig var jag än befinner mig.

Det finns en rad olika program och tjänster på nätet men ingen av de jag har provat har blivit en riktigt bra lösning. Men nu har jag sedan någon månad tillbaka använt mig av, och känner mig mycket nöjd med, ett program som heter Dropbox.

Dropbox

Med det sparar man alla dokument som ska vara tillgängliga i en mapp på hårddisken som finns på respektive dator, och som sedan synkroniseras vid uppstart och anslutning till internet. Dessutom kan man logga in på sin Dropbox på internet för att få tillgång till samma dokument.

Har ni inte redan en lösning som fungerar så är detta att rekommendera.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,