Sverige – ett gäng med medelmåttor

Det går givetvis att vara lite imponerad över att Sverige lyckades klara av 0-0 mot Portugal igår. Särskilt med tanke på alla skador och den relativt orutinerade startelva som fick förtroendet.

Och visst gjorde ersättarna en bra insats, men det var inte bättre än med de som hade fått spela om de inte varit skadade.

Vad detta visar är att svensk fotboll har en relativt stor grupp spelare som håller för spel på hyggligt hög internationell nivå, men vi saknar för närvarande spelare, Zlatan undantaget, som har det där lilla extra att visa upp i match efter match.

Enstaka spelare kan göra kanonbra landskamper för att nästa och nästa gång falla tillbaka till den där hyggligt acceptabla nivån igen och det räcker inte.

Det man möjligtvis kan komma fram till, baserat på gårdagens match, är att vi ska låta de yngre spelare, som nu fått chansen, få fortsätta spela från start för att bygga en framtid kring dessa med en förhoppning om att de kollektivt kan höja sig till den där nivån som krävs för att vinna mot Portugal och Danmark nästa år.

Till den dag då vi har ett antal spelare i det svenska landslaget som tar det där klivet så kommer vi inte, och kan inte hellr, förvänta oss att Zlatan ska göra vad han gör i Inter var och varannan vecka.

Han har inte medspelarna i landslaget som krävs för att han vare sig ska göra lika många briljanta mål eller passa fram till andra. Från gårdagens match räcker det att säga Elmander för att förstå skillnaden mot vad som sker i Inter.

Relaterat i media:

Aftonbladet Aftonbladet Aftonbladet Aftonbladet Svd Dn Dn

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , Intressant.se