Svajiga oppositionspartier i debatten

Reflektioner i halvtid av partiledardebatten:

Hur kan Wetterstrand sitta och snyfta över vad som sker på Volvo samtidigt som man vill höja skatterna för de bilar som Volvo producerar?

Ohly sitter och stressar och verkar allmänt nervös. Han trasslar in sig i teknikaliteter och signalerar mer till alliansens företrädare när Mona och Maria pratar än vad han håller med i vad hans vänsterkamrater säger.

Reinfeldt blottar hur ensam Ohly är när han beskriver hur oppositionen ställer sig till jobbskatteavdraget.

Det är en avgrund i inställningen till olika frågor mellan MP och V och även om Maria Wetterstrand inte säger det rakt ut så syns det lång väg hur lite hon vill att Vänsterpartiet ska vara en del av ett regeringsalterantiv.

Det är slående hur överens alliansen är. De ser avslappnade ut och inte alls så stressade och pressade som man kanske kunde förvänta sig utifrån rådande opinionsläge och utvecklingen i den internationella ekonomin.

Jag tror Mona Sahlin sitter där med ett sargat självförtroende efter veckans fadäs och försöker sig på en efterhandskonstruktion om vad som har skett när hon fick backa ifrån att stänga ute Ohly från ett regeringssamarbete. Det finns ingenting av trovärdighet i hur hon försöker förklara turerna.

Om det inte sker något dramatiskt i andra halvlek så finns det inte några planer på annat än att alliansen går segrande ur denna debatt.

Relaterat i media:

Svd Svd Dn Aftonbladet

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,