Storheter på väg mot en kanonsäsong

För någon månad sedan raljerade jag över vilka chanser mina hockeyfavoriter Brynäs skulle ha i årets elitserie. Min bror sa då att jag skulle vänta och se för att det var någonting på gång uppe i Gävle.

Med tanke på förra årets miserabla resultat, med kvalseriespel som räddningsplanka för att ens få spela elitserien, så hånskrattade åt hans optimism.

Även om det bara gått en liten del av årets serie, och väldigt mycket kan hända, så ser det under alla omständigheter inte ut att bli lika tråkigt som förra året. De leder serien med 5 poäng efter de 8 första matcherna och visar upp både vilja och ambition som kan räcka långt. Kanske inte till ett SM-guld, men definitivt för att undvika ett pinsamt kvalseriespel till våren.

En annan gammal storhet som äntligen verkar kunna få till det även in den inhemska ligan, och inte bara vara bäst i europa, är Liverpool FC.

De ser ut att spela på en tillräckligt hög nivå  även i måste-matcher mot de sämre lagen och har den tur som krävs för att kunna vinna Premier League. Den där turen, eller om det var timing, visade sig i dagens match mot Manchester City när man vände 0-2 till 3-2 på en dryg halvtimme och där segermålet prickades in på tilläggstid av Dirk Kuyt. Det var han och spanjoren Fernando Torres som vände matchen för Liverpool.

När jag var i Liverpool strax innan ligan startade så var Rafael Benitez extremt ifrågasatt, men efter den start som klubben nu fått är det knappast någon som just ifrågasätter hans sätt att leda laget. Det lär inte bli någon lätt match med i första hand de gamla vanliga konkurrenterna Chelsea, Man United och Arsenal som starkaste motståndare.

Relaterat:

Aftonbladet Svd Aftonbladet Aftonbladet

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Reblog this post [with Zemanta]