Viktigare med Rosa Bandet-kompisar än att själv skänka pengar

Det är återigen Rosa Bandet-tider när det ska samlas in välbehövliga pengar till bröstcancerforskningen. Och återigen ske även en insamling via Facebook där man kan skänka pengar direkt och bjuda in sina kompisar så att även de kan bidra.

Det märkliga som sker är dock att vissa personer tycker att det är mer intressant att få ihop så många kompisar som möjligt utan att själv skänka en endaste krona.

Jag reagerade på exakt samma sak förra året när många la upp en Rosa Bandet-applikation på sin Facebook-sida mer för att det var häftigt än för att ge några pengar. Ett mycket märkligt sätt att agera som tyvärr säger en del om vad som är viktigast för många idag.

Det är coolare att lägga upp applikationer som är inne för stunden och samla så många kompisar som möjligt för att hamna högst upp på en topplista än att ge pengar till det som är syftet med kampanjen.

Till nästa år föreslår jag Rosa Bandet-kampanjen att ingen kan starta en egen insamling utan att först ge en summa pengar och till de som har lagt upp sina insamlingar på Facebook föreslår jag att ni omgående pyntar in en femtilapp.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , Intressant.se