Ranelid visar återigen upp sitt storhetsvansinne

Det är egentligen helt fantastiskt hur en man gång efter gång lyckas skruva upp sitt eget självförtroende så till den milda grad att han höjer sig själv upp till en nivå som guds gåva till det svenska folket och att detta svenska folk dessutom inte har fattat någonting av denna storhet.

Det handlar återigen om Björn Ranelid som den här gången tycker att Fredrik Ljungberg är för högt värderad som fotbollsspelare och att Ranelid själv borde tjäna mer än vad Ljungberg gör.

Som vanligt staplar han superlativer om sig själv på hög och, som vanligt, påstår han att han inte förhäver sig och skryter.

Ett av de mer osannolika påståendena den här gången handlar om att han innehar publikrekordet på Liseberg i Göteborg med 55 000 åskådare 17 augusti 1995. Vem var det som uppträdde då som Ranelid våldgästade på scenen?

Ranelid

Nog för att det går att ha synpunkter på hur mycket stålar en idrottsman på det sluttande planet mot karriärens slut kan tjäna men det går inte ens att ta upp en allvarlig diskussion baserad på Ranelids totalt självupptagna debattartikel i dagens Expressen.

Om jag inte visste bättre hade jag trott att Björn Ranelid jobbade som komiker och att krönikan är en satirisk utläggning.

Bloggat:

Johan Ingerö

Relaterat i media:

Expressen

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , Intressant.se