Idol 2008 lyfter inte

Det kan bero på att alldeles för många av deltagarna är så unga som de är och inte är mogna för stora scener och direktsändningar. Det kan också vara så att det inte finns tillräckligt många talanger att ösa ifrån längre.

Eller så beror det helt enkelt på att den självuttalat så kompetenta nya juryn har haft fel infallsvinkel och bedömningsgrund för sitt urval till Idol 2008. I alla fall tycker jag att det inte lyfter för någon enda deltagare i årets tävling.

Visst tycker jag att Anna Bergendahl är bra, men efter hennes framträdande i audition-programmet har jag bara väntat på att det ska ske igen, men det gör det inte mer än ibland och alldeles för sällan.

Alice sjunger bra men känns några år för ung och självklart är Lars bra med en egensinnig stil men är inte så imponerande som den bäste i Idol varit tidigare år.

Fredagens framträdanden var extremt skrala och tafatta från alla utom Lars och att se Johan Palm utklädd till framträdande i högstadieskolans aula varje fredagskväll är direkt pinsamt.

Sedan har Katrin Zytomierska med sitt uppfriskande sätt att vara ändå lyckats skapa lite rubriker till årets Idol. Storm i ett vattenglass och fega TV4-chefer som visste vad de köpte men sedan inte vågar backa upp när det bränner till precis som förväntat.

Kanske har kraven ökat och kanske var det så att Amanda Jenssen för mig förra året satte Idol-ribban så högt att ingen av årets deltagare egentligen har en chans att lyckas beröra mig så som hon lyckades göra under hela hösten 2007.

Relaterat i media:

Aftonbladet Aftonbladet Aftonbladet SvD SvD Dn

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , Intressant.se

Reblog this post [with Zemanta]