Det sket sig med besked för Mona Sahlins egen allians

Ena dagen står hon kaxigt och utesluter Vänsterpartiet från alla diskussioner om att kunna vara en del av en rödgrön regering efter valet 2010.

Några dagar senare försöker Mona Sahlin få det till att hon inte menat så som det uppfattades av ALLA som tog del av vad hon sa. Lars Ohly är visst välkommen i en gemensam regering – bara han köper hennes kravspecifikation som är ristad i sten.

Det är sannerligen inte något starkt ledarskap hon visar upp och hon har på egen hand, på bara några dagar, först lyckats skriva om förutsättningarna på den svenska politiska kartan för att idag tvingas backa till ruta ett. Någon profilering S-MP två år före nästa val kom av sig snabbare än den kom till stånd.

Inför en vecka med tre olika tillfällen till debatt med statsminister Fredrik Reinfeldt, något som Mona Sahlin garanterat sett fram emot att göra med det nya samarbetet mellan S-MP i ryggen, är det knappast någonting som är en merit och som stärker självförtroendet.

Mona försökte sig på det som Fredrik Reinfeldt och hans allianskompisar gjorde för 4 år sedan, att i god tid före nästa val pränta in ett stabilt samarbete i det svenska folkets medvetande i syfte att vinna förtroende inför valet.

För de som nu gillade detta så sket det sig med besked för Monas snesegling på egen hand som inte ens var sanktionerad i hennes egen partiledning.

Bloggat:

Svensson, Johan Ingerö

Relaterat i media:

Dn Aftonbladet Aftonbladet Svd Dn

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , Intressant.se