Hur pingar jag automatiskt från Typepad?

För min blogg som publiceras via Typepad så använder jag mig av tjänsten RSS/Ping för att automatiskt få iväg en ping till alla relevanta mottagare.

För detta har jag det senaste året betalt den blygsamma summan 100 kronor för att detta ska ske omgående när inlägget är gjort och nu är det dags att förlänga detta för kommande år om jag vill att pingen ska gå iväg direkt och inte först efter 20-30 minuter. Problemet är bara att jag inte är nöjd med hur tjänsten fungerar. Den går helt enkelt inte att lita på.

Ibland går pingen iväg direkt, men precis lika ofta kan det ta 5-6 timmar och ibland upp emot 12 timmar innan något sker vilket gör att jag, för att vara säker istället pingar relevanta sidor manuellt. När det tar lång tid så sker det av någon outgrundlig anledning oftast någonting strax efter 02.00 på natten.

Jag har varit i kontakt med Daniel som står bakom tjänsten vid ett antal tillfällen, men inget av vad han tror är fel hjälper för att lösa problemet.

Frågan är egentligen några olika:

  • Är det fler som har samma problem som de jag beskriver?
  • Finns det någon med mer kunskap än jag som har en lösning på problemet?
  • Finns det någon annan likande tjänst för oss utan möjlighet att lägga in vilka som ska pingas i bloggverktyget?
  • Finns det rent av en lösning inom ramen för Typepad som jag inte har fattat?
Jag är i grunden nöjd med bekvämligheten i att slippa pinga manuellt, men för att lägga ytterligare en hundralapp på detta så får det nog fungera lite mer tillförlitligt.

För övrigt ligger servern till RSS/Ping just nu nere och kommer så att göra resten av dagen…

Relaterat:

RSS/Ping, RSS/Ping-bloggen

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,
Intressant.se

Reblog this post [with Zemanta]