Strategispelet bakom regeringens FRA-fiasko

Efter en heldag i Stockholm var det skönt att komma hem och ta det lugnt igår.

Tänkte mig att somna tidigt, men fastnade i senaste numret av Fokus och deras berättelse om hur FRA-lagen kom till och hela det spel som har lett fram till var vi står idag med en principfast statsminister och hans partiledarkompisar i alliansen som satt sig själv i en rävsax som de hittills lyckats bemästra tack vare ett smutsigt spel innehållande hot och utmattande påtryckningar med enskilda samtal med skeptiker som inför omrörstningen till slut manglades ner.

Det är ofattbart att regeringen sätter sin trovärdighet i pant på en fråga som den breda allmänheten, om hanteringen fått starta om från början redan i juni, inte hade brytt sig ett skit om när det är dags för val 2010. Istället riskerar man för varje dag som går att falla på eget grepp efter att hel i onödan ha blottat kompetensstrupen, inte för motståndarna i riksdagen, men för sina egna väljare och sympatisörer.

Prenumererar ni inte på Fokus, eller läser den i pappersform ändå, så finns hela det utmärkta reportaget, signerat Anita Kratz och Torbjörn Nilsson, att läsa på Fokus sajt.

Annat FRA-relaterat

Se dokumentären Wiretapping Sweden från Urban Lifestyle som beskriver händelseförloppet och det uppror som har haft sin grund i bloggosfären och som av Blogge döptes till bloggbävningen:
I torsdag avhandlades ett seminarium i Stockholm, arrangerat av Twingly, Socialdemokraterna och Green Hill Relations. Twinglys rapport finns att titta i denna slide eller att ladda ner som pdf.

Twingly Fra Report

View SlideShare presentation or Upload your own. (tags: bloggbävning twingly)


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , Intressant.se