Madonna Louise Veronica Ciccone

The Queen of pop, Madonna Louise Veronica Ciccone, fyller 50 bast idag. Det är väl värt att fira!

Hon har ända sedan tidigt 80-tal varit en artist som ständigt funnits med. Inte bara som popstjärnan Madonna utan även som skådespelerskan, modeikonen och provokatören Madonna.

Jag ska inte påstå att jag var ett fan redan när den första plattan kom, men från den andra Like a virgin har hon varit en definitiv favorit och under perioden 1986-1991 var hon den artist som jag nitiskt följde i allt hon gjorde.

Sedan den perioden finns det 3 pärmar med tidningsurklipp och drygt ett hundra vinylskivor av olika slag i min samling. Ett tag funderade jag på att sälja av alla gamla Japan-singlar och bildskivor till någon, men jag tror nog att jag nostaligiskt behåller dessa ett tag till.

Även om hon inte längre är den som ligger i framkant när det gäller den musikaliska utvecklingen så lyckas hon ändå på ett fantastiskt sätt att följa med i de trender som är aktuella. Det kan tyckas enkelt med en massa stålar, att hela tiden kunna köpa loss de bästa låtskrivarna, men det finns otaliga exempel på artister som inte har lyckats med detta utan att bli patetiska. Jag kan egentligen bara påminna mig en kort period när hon inte var helt i fas med situationen och det är när hennes sexbok släpptes i början av 90-talet med allt vad det innebar.

Grattis Madonna till de första 25 åren av din karriär som världsartist och låt oss hoppas på ytterligare 25 år!

Relaterat:

Aftonbladet Aftonbladet Dn

Jerry

Andra bloggar om: , , , , Intressant.se