Den “gnällige” svenske brottaren fick rätt

Det går att protestera mot ett domslut på olika sätt.

Den svenske brottaren Ara Abrahamian gjorde det genom att lämna kvar sin medalj på mattan. Den kubanske taekwondo-deltagaren Chakir Chelbat valde att sparka ner domaren.

Aras protest har nu behandlats av Internationella skiljedomstolen CAS som ger honom rätt i sak, utan att det betyder något i själva medaljfrågan. Däremot är det ett hårt slag för internationella brottningsförbundet som med detta tvingas att förändra reglerna och den allmäna inställningen mot en större rättvisa i sporten. Om inte detta sker lär brottningen få problem att finnas med i London 2012.

Om IOK agerar rätt så måste man nu, om än motvilligt, ställa sig bakom Ara Abrahamians protest mot behandlingen i själva matchen.

Medaljceremonin är en annan sak, där äger IOK frågan, men framtiden för själva sporten brottning måste de nu tuffa till sig mot det internationella brottningsförbundet.

Uppdatering:

Precis som en kommentar mycket riktigt påpekar så är det domaren som heter Chakir Chelbat. Taekwondo-deltagaren från Kuba heter Angel Matos.

Relaterat:

Aftonbladet Aftonbladet Svd Svd Dn Dn

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , Intressant.se